Medycyna PZWL.pl

PZWL

Otyłość. Zapobieganie i leczenie

Mirosław Jarosz, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Wioleta Respondek
Polecane

Złe nawyki żywieniowe i brak ruchu - to główne czynniki prowadzące do otyłości. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady dotyczące zdrowego trybu życia i leczenia dietą: jak zmienić sposób odżywiania, jakich produktów unikać, a z jakich przyrządzać posiłki, aby się pozbyć nadwagi lub utrzymać prawidłową sylwetkę. Autorzy omawiają również leczenie farmakologiczne i chirurgiczne oraz zalety i wady stosowania różnych diet i leków. Przykładowe jadłospisy będą służyć pomocą osobom z różnym stopniem zaawansowania nadwagi i otyłości w wykorzystaniu wskazówek dietetycznych. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Oceń

  • Obecnie 0 na 5 gwiazdek.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0

Dziękujemy za głos!

Już oceniałeś tą stronę, możesz oddać głos tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za oddany głos!

Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby ocenić tą stronę.

 

Komentarze

Polecane publikacje

Zobacz także

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka – Ciborowska, Rudnicka (2014) – wydanie IV

To już IV wydanie książki, które zawiera aktualne informacje w dziedzinie żywienia ludzi zdrowych i chorych. Wydanie to zostało również poszerzone o treści dotyczące leczenia żywieniowego ( dojelitowego i pozajelitowego), zwłaszcza preparatów, które są w nim stosowane oraz mieszanek żywieniowych dla niemowląt, a także najnowsze wytyczne dotyczące postępowania i żywienia osób z cukrzycą.

Czytaj więcej

Do pobrania

Przejdź do działu reklamy i współpracy b2b

Nasi partnerzy