Autorzy:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo,...
Dowiedz się więcej
Żywienie w chorobach serca
Autorzy:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy...
Dowiedz się więcej
Żywienie w niedoczynności tarczycy
Autorzy:
Mirosław Jarosz, Hanna Stolińska, Diana Wolańska
Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autor...
Dowiedz się więcej