Autorzy:
Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów...
Dowiedz się więcej
Dietetyka
Autorzy:
Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia skła...
Dowiedz się więcej
Dietoterapia
Autorzy:
Dariusz Włodarek, Ewa Lange, Lucyna Kozłowska, Dominika Głąbska
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapot...
Dowiedz się więcej
Żywienie w chorobach kostno-stawowych
Autorzy:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo,...
Dowiedz się więcej
Żywienie w niedoczynności tarczycy
Autorzy:
Mirosław Jarosz, Hanna Stolińska, Diana Wolańska
Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autor...
Dowiedz się więcej